Marina Weilguni

Marina Weilguni
Herrhagsvägen 180
752 67 Uppsala

018-469418018-469418
marina.weilguni(a)explicator.se

Mitt CV

Jag är översättare med källspråken engelska, tyska, franska, norska och danska (och i någon mån italienska). Målspråk är förstås svenska, men också tyska som jag talar, läser och skriver flytande eftersom det är mitt andra modersmål.

Just nu översätter jag Mary Beards bok om antikens Rom, SPQR, till svenska – fantastiskt spännande, och väldigt roligt att få använda mina kunskaper om antiken i mitt arbete. Det är svårt och stimulerande att fånga hennes stil och jag lär mig nya intressanta saker både om engelska och om antiken varje dag.

Ett av mina specialområden är annars tekniska texter inom ingenjörsvetenskap och produktion, medicin, biomedicin, biologi, kemi och teknik.  Ofta arbetar jag med bruksanvisningar för olika typer av produktionsmaskiner, hushållsmaskiner mm. En annan stor grupp av översättningar gäller patentansökningar inom alla områden.

Det händer också att jag skriver små artiklar till internetsidor (s.k. ”content”) och andra populärvetenskapliga presentationer på svenska och engelska på beställning

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.